На заседание на ПК Транспорт“ днес бе разгледано писмо от 

...
На заседание на ПК Транспорт“ днес бе разгледано писмо от 
Коментари Харесай

Бурни дебати за тарифите на такситата във Варна, ето какво решиха!

На съвещание на ПК " Транспорт “ през днешния ден бе прегледано писмо от  НТС " Авто 94 “ за актуализиране на минималните цени на таксиметровите услуги. Съветниците разгледаха предлагането, което планува 0,96 лева на километър дневна цена и 1,09 нощна  и се срещнаха с постъпилите мнения на таксиметровите централи. В писмата си, четирите огромни таксиметрови компании в града оферират разнообразни цени за транспорт, които варират от 0,88 лева до 0,90 лева за дневна цена и 0,98 до 0,99 лева за нощна. След бурни диспути и формат, който бе избран като внушителен, се взе решение да се изиска от заинтригуваните страни да дават обстоен разбор за образуването на препоръчаната цена, в който да са изредени всички съставни елементи, които я образуват. Това би трябвало да се случи до идната сесия на Общински съвет, която ще се организира в средата на декември.

" В писмата, които получихме тази седмица липсва мотивация. И персоналното ми мнение, е че макар, че законът ни задължава да определим минимални цени ние не би трябвало да се намесваме в чисто търговски връзки на един свободен пазар и да ги дефинираме. Затова считам, че  решението би трябвало да бъде учредено на изчерпателна мотивация. Такава, която да пази освен сектора, само че и клиентите. “, съобщи ръководителя на комисията Добромир Джиков.

Председателят на Общински съвет приканва всички таксиметровите централи, в това число и и синдикатите да подготвят  и дават методика за пресмятане, която да включва  разбори, претекстове и ясни аргументи  за образуване на минимална и оптималната цена на таксиметров транспорт. " В случай, че такава методика не ни бъде предоставена, на съвещание на Общински съвет ще направя предложение Община Варна да разпореди на трета страна, самостоятелна одиторска или сходна организация, която да изготви подобен разбор и да го даде на нашето внимание “, добави Тодор Балабанов.

По тематиката за цените за таксиметров транспорт на пътници  мненията изрекоха представители на “Хипо такси “, " Триумф такси “, " Ласия “ " Омега транс “, водачи и превозвачи от сектора.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР